Skip to main content

Afgelopen maandag was er weer een Vrijplaats. Onder het mom van ‘alles wat je nodig hebt om de juiste stappen te kunnen zetten in je school’ ligt voor het oprapen. De Ruimte maakt dat oprapen iets gemakkelijker. 

We waren die dag op een prachtige plek die qua omgeving, doelstelling en beleving alles ondersteunt wat je als ontwikkelende professional nodig hebt. In een Vrijplaats onderzoek je met elkaar wat je te doen staat om jouw visie dichter bij je praktijk te brengen, wat je daarvoor nodig hebt, wie jou daarbij kan helpen en welk gedrag je dan uiteindelijk ziet in je school als het gelukt is. 

We begonnen maandag met vertragen en onderzoeken. Jezelf de rust gunnen en de tijd nemen om over de belangrijkste processen in je werk te mogen nadenken. Om daarna met anderen diep te duiken en te onderzoeken waar je precies staat in je proces en wat jouw belangrijkste ontwikkelvraag is. In de middag konden we versnellen en met elkaars vragen op zoek naar inzichten, antwoorden, kennis, kennisbronnen en good practices. Uiteindelijk sprak iedereen zich openlijk uit over welke concrete acties de volgende dag in gang worden gezet in de school en wat het verhaal wordt voor de volgende Vrijplaats. Wat is zo’n Vrijplaats een levendige en energieke beleving met de juiste mensen, focus en concentratie. 

Leave a Reply