Heb je wel eens een bijzonder soepel gesprek met iemand die je voor het eerst spreekt, terwijl je met een ander, die je al jaren kent, nog altijd een stroef contact ervaart? Er ging onlangs een wereld voor mij open toen ik leerde over verschillende communicatiestijlen en hoe uiteenlopend die kunnen zijn.

Over de wijze waarop de één aankijken ervaart als kritiek, terwijl de ander niet-aankijken ervaart als ongeïnteresseerd of respectloos. Over hoe warmte beleefd en gedeeld kan worden zonder uitdrukking op het gezicht en over de manier waarop een logisch opgebouwd verhaal bij de een zorgt voor opperste concentratie en bij een ander voor totale verveeldheid.


Door te leren over communicatiestijlen begrijp je waarom mensen zich gedragen zoals ze doen en ontdek je hoe talloze misverstanden ontstaan. Wist je dat 90% van de dingen die misgaan tussen mensen niets van doen heeft met botsende karakters of onwil, maar door simpelweg misverstanden in de communicatie?


Door je eigen communicatie aan te passen aan de stijl van de ander zorg je dat de ander jou optimaal begrijpt, krijg je soepelere samenwerking en sterkere relaties.

Leave a Reply